Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 14:37
 

Εμπειρίες μελών - Νίκος Μικελάτος - Body Cross Studios

Νίκος Μικελάτος (Body Cross Studios Athlete)

«Αυτή η εβδομάδα συμπληρώνονται τρία ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησα Body Cross».

«Νίκο τι ήταν αυτό που σε ώθησε να ξεκινήσεις Body Cross;»
«Μετά από καιρό συνειδητοποίησα ότι αν αφήσω τα πράγματα στην τύχη τους χωρίς να μπορώ ουσιαστικά να πιέσω τον εαυτό μου, δύσκολα θα έχω τα αποτελέσματα  που επιθυμώ. Παλαιότερα απείχα συστηματικά από κάθε είδους φυσικής δραστηριότητας, ήμουν φανατικός καπνιστής και είχα παραπανίσια κιλά. Η αρχή έγινε με το παραδοσιακό γυμναστήριο λίγο jogging και τα κλασικά βάρη. Το Body Cross έβαλε στοιχεία στην προπόνησή μου που έλειπαν εκτινάσσοντας σταδιακά το επίπεδο της φυσικής μου κατάστασης»

«Τι είναι το Body Cross;»
«Το bodycross είναι ένα σύστημα προπόνησης που στοχεύει στη βελτίωση της γενικής φυσικής κατάστασης του ασκούμενου. Περιλαμβάνει ασκήσεις όπως η ποδηλασία, η κωπηλασία, το τρέξιμο, το σχοινάκι, κινήσεις με το βάρος του σώματος, ασκήσεις άρσης βαρών, ασκήσεις εδάφους, με σκοπό τη βελτίωση των 10 χαρακτηριστικών που ορίζουν το επίπεδο φυσικής κατάστασης: ακρίβεια, ισορροπία, συντονισμός, ευλυγισία, ευκαμψία, σθένος , καρδιοαναπνευστική αντοχή, ταχύτητα, ισχύς, δύναμη.
Το σημαντικότερο είναι ότι απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα της ηλικίας τους και της προπονητικής τους εμπειρίας.

«Τι θα έλεγες σε όσους διστάζουν να ξεκινήσουν;»                 
«Να το επιχειρήσουν ανεπιφύλακτα! Είναι πολύ πιθανό τις πρώτες ημέρες η ακόμα και τον πρώτο μήνα, η προπόνησή τους να αποτελείται μόνο από βασικές ασκήσεις και διατάσεις. Μπορεί να ιδρώνουν ασταμάτητα να κουράζονται εύκολα και να σκέπτονται ότι ίσως πρέπει να σταματήσουν! Όχι να μην το βάλουν κάτω γιατί θα χάσουν μια μοναδική εμπειρία και σίγουρα αποτελέσματα»

«Τελικά βελτιώθηκε η φυσική σου κατάσταση;»
«Αρχικά με το body cross συνειδητοποίησα πόσο παραπάνω λίπος έχουν οι απλοί άνθρωποι σε σχέση με τους αθλητές. Μετά πόσο μπορώ να ενισχύσω το μυϊκό μου σύστημα όχι απλά για να έχω ένα καλοσχηματισμένο σώμα, αλλά κυρίως για να είμαι «λειτουργικός». Τώρα πλέον σηκώνω βάρη με την ίδια ευκολία που τρέχω πέντε χιλιόμετρα ενώ κολυμπώ το καλοκαίρι σε συνδυασμό με push ups εκτελώντας ένα πλήρες πρόγραμμα. Δεν λαχανιάζω, έχω αντοχές και κάθε προπόνηση είναι μια πρόκληση».

«Η εμφάνισή σου;»
«Πολλοί πιστεύουν ότι με αυτήν την προπόνηση χάνεις τη μυϊκή σου μάζα, αδυνατίζεις χάνεις σε «όγκο» και άλλα πολλά. Προσωπικά έχασα πόντους διατηρώντας τη μυϊκή μου μάζα. Έπεσα τέσσερα νούμερα στα παντελόνια μου και για πρώτη φορά στη ζωή είδα τους κοιλιακούς μου να σχηματίζονται. Απέκτησα  διατροφικές συνήθειες που δεν φανταζόμουν και το κυριότερο μένω πιστός σε αυτές γιατί απλά δεν «παζαρεύω» ότι έχω κατακτήσει!

«Ακούγονται πολλά για τραυματισμούς. Ποια η γνώμη σου;»
«Είναι φοβερό αλλά ή μια και μοναδική φορά που είχα τραυματισμό ήταν έξω από το “box” σε κάτι που επιχείρησα χωρίς να τηρήσω τους κανόνες ασφαλείας. Μια άτυχη στιγμή που μου στοίχησε 6 μήνες αποχής και αποκατάστασης. Στην προπόνηση εντός “box” η επίβλεψη και καθοδήγηση είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δύσκολα μπορείς να ξεφύγεις και να εκτεθείς σε τραυματισμό. Η προπόνηση είναι σχεδιασμένη, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε ασκούμενου ενώ όλοι ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του προπονητή».

«Αποκάλεσες το γυμναστήριο σου box;»

Η σχέση μου με το γυμναστήριο είναι πλέον σε άλλο επίπεδο. Όταν μπαίνω νοιώθω ότι είμαι στο σπίτι μου. Γνωρίζω κάθε του γωνιά, έχω ιδρώσει και πονέσει σε κάθε μέτρο του νοιώθοντας συναισθήματα που δεν μπορώ με απλά λόγια να περιγράψω. Αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μου»

«Τι ανέπτυξες περισσότερο με το Body cross;»
Το σθένος και το πείσμα. Έμαθα να μην τα παρατάω ποτέ. Εκεί που παλιά θα εγκατέλειπα τώρα παίρνω βαθιά ανάσα και συνεχίζω. Κάθε φορά και πιο μακριά, κάθε φορά και ένας καινούργιος στόχος. Και εδώ ακριβώς βρίσκεται η διαφορά με ότι έχω κάνει μέχρι τώρα.

«Οι φίλοι;»
Οι συναθλητές μου! Η παρέα που μου δίνει δύναμη και με γεμίζει θετική ενέργεια. Μοναδικά συναισθήματα και καταστάσεις.

Ραντεβού στο επόμενο WOD! Να είστε όλοι εκεί!»
Διαβάστηκε 2093 φορές

Newsletter

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 210 96 25 411
  +30 210 96 00 882
  +30 210 96 25 634
  Βουλιαγμένης 8Α κ Θάσου 7-9 Α.Γλυφάδα, 166 75