Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2015 19:44
 

Μεθεόρτιος προγραμματισμός - After xmas!

Οι γιορτές τελειώνουν και ήδη αρκετοί έχουν αρχίσει να ανησυχούν για το τι θα δείξει η ζυγαριά τις πρώτες μέρες του καινούργιου έτους. Λίγο παραπάνω φαγητό, λίγο παραπάνω ποτό και λίγο παραπάνω γλυκό είναι οι κύριες αιτίες αρκετών ανθρώπων για την αύξηση του βάρους τους κατά 2-3 κιλά. Μπορεί τα εορταστικά τραπέζια να φέρνουν πιο κοντά συγγενείς και φίλους, μην ξεχνάτε όμως πως αυτή η κατάσταση μπορεί να σας έχει παρασύρει σε υπερβολές νιώθοντας τύψεις και ενοχές.
Από την άλλη τι νόημα θα είχαν αυτές οι γιορτινές μέρες αν δεν είχαν λίγο παραπάνω φαγητό, ποτό και γλυκά;     Μη φοβάστε δεν πρόκειται για κάτι μόνιμο, η επιστροφή στις καθημερινές συνήθειες θα οδηγήσει γρήγορα στην αρχική σας κατάσταση. Η επάνοδος έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αφού θα χρειαστεί ένα μικρό διάστημα προσαρμογής στην προπόνηση και μικρές αλλαγές στη διατροφή. Εφαρμόστε όλα τα παρακάτω και η περίοδος προσαρμογής θα γίνει μια αποδοτική περίοδος προετοιμασίας.

10. Αερόβια προπόνηση
Προσθέστε μετά από κάθε προπόνηση στο γυμναστήριο είκοσι λεπτά αερόβιας άσκησης. Δεν χρειάζεται να ανεβάσετε καθόλου την ένταση, ο χαμηλός ρυθμός είναι ιδιαίτερα αποδοτικός. Το γρήγορο περπάτημα αποτελεί ιδανική επιλογή.

9. Φρούτα
Αντικαταστήστε τα γλυκά με φρούτα. Η επιθυμία για κατανάλωση γλυκού είναι μειωμένη εάν τρώμε περισσότερα φρούτα. Εάν τις δυο πρώτες εβδομάδες αφαιρέσουμε οποιοδήποτε γλυκό από το διατροφολόγιο μας θα χάσουμε πολύ πιο γρήγορα τα κιλά των εορτών.

8. Προοδευτική επιβάρυνση
Η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη όσο αφορά τους τραυματισμούς. Μην βιαστείτε να σηκώσετε τα κιλά που σηκώνατε. Η προοδευτική επιβάρυνση αποτελεί ασπίδα προφύλαξης από τους τραυματισμούς.

7. Περισσότερους υδατάνθρακες το πρωί.
Η μέρα ξεκινά με περισσότερους υδατάνθρακες και λιγότερη πρωτεΐνη. Σταδιακά η αναλογία αντιστρέφεται και καταλήγει με τη μικρότερη δυνατή ποσότητα υδατανθράκων και τη μέγιστη πρωτεΐνης.

 

6. Κυκλική προπόνηση
Οι πρώτες προπονήσεις θα είναι κυκλικές. Η προπόνηση δυο ή τριών σημείων δεν εξυπηρετεί αυτή τη περίοδο, αφού απαιτείται ολική επαναφορά.

5. Νερό
Αυξήστε την ποσότητα νερού που καταναλώνετε. Η μείωση του βάρους είναι πολύ πιο εύκολη όταν έχουμε επαρκή ενυδάτωση. Παράλληλα η αύξηση της κατανάλωσης θα οδηγήσει σε μικρότερη κατακράτηση υγρών.

4. Διατάσεις
Το διάστημα της αποχής από τη δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της ελαστικότητας. Οι διατάσεις μπορούν να εφαρμοσθούν καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Προσοχή και το πρόγραμμα των διατάσεων απαιτεί σταδιακή αύξηση της δυσκολίας.

3. Λευκά αντί για κόκκινα
Αντικαταστήστε το κόκκινο με το λευκό κρέας. Η κατανάλωση ψαριών και πουλερικών είναι πολύ πιο ωφέλιμη τη συγκεκριμένη περίοδο, αφού προσφέρει πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας με ελάχιστες θερμίδες.

2. Μηχανήματα αντί για ελεύθερα
Η αξία που έχουν τα ελεύθερα βάρη είναι αναμφισβήτητη. Ωστόσο, όταν μιλάμε για πρόγραμμα προσαρμογής τα μηχανήματα προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Εφαρμόστε κυκλική προπόνηση με μηχανήματα και η επιστροφή στις παλιές επιδόσεις θα έρθει άμεσα.

1. Πολλά μικρά γεύματα
Πέντε τουλάχιστον μικρά γεύματα την ημέρα. Τα τεράστια εορταστικά τραπέζια τελείωσαν. Βάλτε στο διατροφολόγιο σας μικρά θρεπτικά γεύματα και φάτε άφοβα. Η τακτική κατανάλωση τροφής οδηγεί στην αύξηση του μεταβολισμού.

Διαβάστηκε 1994 φορές

Newsletter

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 210 96 25 411
  +30 210 96 00 882
  +30 210 96 25 634
  Βουλιαγμένης 8Α κ Θάσου 7-9 Α.Γλυφάδα, 166 75