Τι σημαίνει fitness;

4Eίναι η ικανότητα να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα για να μπορείς οποιαδήποτε στιγμή να λειτουργείς με δύναμη, χωρίς υπερβολική κόπωση και με περίσσεια ενέργεια. Αυτό σου επιτρέπει να εμπλακείς σε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά την διάρκεια της ημέρας και κάτω από οποιαδήποτε κατάσταση άγχους - πίεσης.
Η φυσική κατάσταση δεν έχει να κάνει με το αν είσαι αδύνατος, έχεις λεπτή μέση ή διαθέτεις μεγάλους μύες. Πρόκειται για έναν συνδυασμό ιδιοτήτων που σου επιτρέπουν να αποδίδεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου στην εκτέλεση φυσικών δραστηριοτήτων έχοντας πάντα την απαιτούμενη ενεργητικότητα.

Μέσω του fitness μπορείς να απολαμβάνεις υψηλή ποιότητα ζωής

FITNESS PUZZLE

Kαρδιοαναπνευστική κατάσταση:
• Η ικανότητα της καρδιάς, των αγγείων και πνευμόνων σου να μεταφέρουν οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα και ειδικά σε μύες και ιστούς κατά τη διάρκεια της άσκησης, καθώς και η απομάκρυνση των αποπροϊόντων του μεταβολισμού. 

• Το να βρίσκεσαι σε καλή καρδιοαναπνευστική κατάσταση, συνδέεται άμεσα με την υγεία και την ικανότητα να απολαμβάνεις δραστηριότητες μεγάλης διάρκειας (κολύμπι, τρέξιμο στην εξοχή, παιχνίδι με τα παιδιά σου). 

• Η αερόβια άσκηση βελτιώνει την αντοχή της καρδιάς, προστατεύει το άτομο από καρδιακές παθήσεις. 


Μυοσκελετική κατάσταση
• Μυϊκή δύναμη: Είναι η μέγιστη δύναμη που μπορεί να παράγει ένας μυς ή μια μυϊκή ομάδα για μικρό χρονικό διάστημα (όταν για παράδειγμα σηκώνεις ένα πολύ βαρύ αντικείμενο από το πάτωμα και το μετακινείς ακριβώς δίπλα). 

• Μυϊκή αντοχή: Είναι η ικανότητα ενός μυ ή μιας μυϊκής ομάδας να εκτελεί επαναλαμβανόμενα μια άσκηση με επιβάρυνση ή να ασκεί δύναμη ενάντια σε μια αντίσταση για παρατεταμένη χρονική διάρκεια (όταν μεταφέρεις τα ψώνια από το super market). 

• Ευλυγισία: Είναι η ικανότητα των μυών να αυξάνουν το μήκος τους. Ο επαρκής βαθμός ευλυγισίας, βοηθά τις αρθρώσεις να επιτρέπουν κινήσεις φυσιολογικού εύρους (όταν σκύβεις με άνεση να πάρεις κάτι από το έδαφος, όταν ξύνεις την πλάτη σου ή όταν δένεις τα κορδόνια των παπουτσιών σου).


Σύσταση σώματος
Αφορά στη συσχέτιση μεταξύ της άλιπης μάζας (μύες, οστά, ζωτικοί ιστοί και όργανα) και της λιπώδους μάζας. Η ιδανική σύσταση λιπώδους και άλιπης μάζας είναι δείκτης καλής σωματικής κατάστασης και θα πρέπει να αποτελεί το στόχο της άσκησης σου (πόσο βάρος έχεις και πόσο από αυτό είναι λίπος και άλιπη σωματική μάζα). 


Ψυχική υγεία 

Αποτελεί βασικό εφόδιο ενός υγιούς ατόμου. Η εκτόνωση, η καλή διάθεση, η τόνωση της αυτοπεποίθησης, η απαλλαγή από το άγχος, η βελτίωση της αυτοεκτίμησης, η χαρά της ζωής και η απόλαυση της θα πρέπει να είναι στόχος της ζωής σου.

Newsletter

Επικοινωνία

  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 210 96 25 411
  +30 210 96 00 882
  +30 210 96 25 634
  Βουλιαγμένης 8Α κ Θάσου 7-9 Α.Γλυφάδα, 166 75